Nyakkendő fajták

A férfi ruházatának, az egyén jellegének meghatározója – épít vagy rombol.

Először kiválasztani az öltönyt, utána a nyakkendőt, s utoljára az inget, amely mindkét ruhadarabhoz illik!

Meghatározója: a minta, a szín, az anyag, a szélesség, a hosszúság.
Ezek kombinációs lehetőségei adják a divat, az alkalom, az egyéniség harmóniáját (avagy diszharmóniáját).

 


 

Amit feltétlenül tudni kell: Az egyszínű nyakkendő jól illik minden öltönyhöz, mintás kabáthoz és mindenféle inghez. Sötét színekben, selyem kivitelben 

eleganciát adnak, erős vagy visszafogott színekben, gyapjú vagy kötött kivitelben gazdagíthatják a ruhatárat, anélkül, hogy feltűnőnek látszanának.

A csíkos nyakkendő klasszikus tartozéka az üzletembereknek. A kiválasztásnak igazodnia kell a testmérethez és típushoz. Világos színű öltönyhöz finom, erőteljesen csíkozott; tompább, elmosódott színű öltönyhöz visszafogott csíkozású nyakkendő előnyös.

A kockás nyakkendő a szabadidő-szabadság ruhatárának darabja. Az erős gyapjúból szőtt jól illik a téli tweedzakóhoz és némely halszálkás anyagéhoz, valamint flanelöltönyhöz. A pamutból, vászonból készített nagyszerűen illik a nyári öltönyhöz, még ha az erősen feltűnő színűen kockás is.

Az ismétlődő mintázatú nyakkendőknél körök, ovális idomok, négyzetek, rácsok szabályos közökben ismétlődnek – egyszínű alapon. Többnyire nagyon elegánsak a kis felületű, finom, visszafogott minták – anélkül, hogy hivalkodóan hatnának.

Az absztrakt mintás, figurás nyakkendő kékes-zöldes, lila és bordó színeivel erőteljesen meghatározza a mai férfi nyakkendő divatot, ezzel egy egészen egyéni stílust adva viselőjének.
Nyakkendő fajták

Nyakkendő kötési útmutató

Utcakép

Útvonaltervező